(1395/02/30)یکی از منابع عمدهی آلودگی زیستمحیطی در سراسر دنیا، پسابهای صنایع نساجی است. این پسابها طیف وسیعی از آلایندهها را شامل میشود که پیچیدگیهای ساختاری زیادی دارند. یکی از مشکلات جدید پسابها، حضور رنگزاها هستند. رنگها ازجمله خطرناکترین گروههای ترکیبات شیمیایی یافت شده در پسابهای صنعتی هستند. حضور این ترکیبات با کاهش نفوذپذیری نور و به دنبال آن ایجاد اختلال در فرایند فتوسنتز در منابع آبی همراه خواهد بود. همچنین این ترکیبات موجب بروز انواع بیماریها ازجمله سرطان و بیماریهای پوس..
(1395/02/27) محققان دانشگاه بیرجند با استفاده از فناوری نانو، موفق به ساخت نانوکاتالیست مغناطیسی شدند که بدون کاهش فعالیت، قابلیت استفاده مکرر را دارد؛ این نانوکاتالیست در صنایع مختلف تولید مواد شیمیایی همانند صنایع داروسازی، نفت و پتروشیمی کاربرد خواهد داشت.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر محمدعلی ناصری، عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند و محقق طرح اظهار کرد: لیگاندهای فلز سالن نوعی ترکیب شیمیایی هستند که بعضی از پرکاربردترین کاتالیستهای مورد استفاده در صنایع مختلف بویژه داروسازی، از آنها تهیه..
(1395/02/26)محققان آمریکایی با همتایان چینی خود نشان دادند که میتوان از نانوذرات برای رفع مشکلات روده استفاده کرد. این گروه نانوذرات ویژهای ساختند که قادر به رفع التهاب روده است.
بنابر گفته محققان موسسه علوم زیستپزشکی دانشگاه ایالتی جرجیا و دانشگاه ساوثوست در چین، نانوذراتی که برای محدود کردن نوعی مولکول سطحی سلول که در ایجاد تورم نقش اساسی دارند طراحی شدهاند، میتوانند در درمان بیخطر بیماریهای التهاب روده (IBD) مورد استفاده قرار بگیرند.
این محققان نانوذراتی ساختهاند که بیان نوع..
کاربرد نانومواد در حذف رنگ فاضلابها، در سالهای اخیر توجه گستردهای را به خود معطوف داشتهاست. در این مقاله، پیشرفتهای اخیر در استفاده از نانومواد برای جذب رنگها از فاضلاب مورد تأکید قرار گرفتهاست. مکانیزمهای جذب خاص و پیشرفتهای اخیر، بهویژه در افزایش ظرفیت جذب و کاهش میزان سمیت فاضلاب، برای هر یک از نانومواد مورد بحث قرار گرفتهاست. دادههای جمعآوریشده نشان میدهند که از نانومواد میتوان بهطور مؤثر جهت تصفیه رنگ فاضلابها استفاده کرد؛ بهخصوص نانوکیتوزان، از پتانسیل بالایی برای کاربرد..
(94/5/29) دانشمندان هلندي بر اين باورند غذاهاي توليد شده با استفاده از نانوتكنولوژي از سلامت كامل برخوردار بوده و قدرت جذب مواد غذايي را در بدن انسان به ميزان موثري افزايش خواهد داد.
به گفته دانشمندان استفاده از غذاهايي كه به واسطه اين تكنولوژي فراهم آمده اند به دليل ذهنيت متفاوت افراد از نانوتكنولوژي و ذرات نانو و تاثيرات احتمالي اين نوع غذاها با استقبال چنداني مواجه نمي شود.
با اين حال نانوتكنولوژي به راحتي قادر است با تغيير ساختارغذاها، مواد غذايي سالم و تاثيرگذاري را براي بدن انسان آما..
0 نظرات
(94/5/27)اولین اختراع در مورد الکتروریسی در سال ۱۹۳۴ و برای ساخت رشته های پلیمری ثبت شده است . مدت ها است که ساختار نانویی یک بعدی مورد تحقیق و آزمایش قرار گرفته اند . این ساختار ها خواص منحصربه فردی دارند و در زمینه های بسیاری استفاده می شوند . روش های بسیاری برای تولید این ساختار ها به شکل های مختلف از جمله سیم ، تسمه ، میله ، لوله ، مارپیچ و حلقه ارائه شده اند که در این میان روش الکتروریسی ساده ترین و اقتصادی ترین راه است .
تکنیک ساخت از روش الکترو ریسی :
محلول پلیمری از درون یک لوله مو..
0 نظرات
(94/5/26)به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، محقق دانشگاه آزاد نجف آباد طرحی ارائه داده است که به کمک آن میتوان زمان لازم برای تهیه یک نانوکامپوزیت را کمینه نمود و اندازه دانهی نهایی را پیشبینی کرد. نتایج این طرح در تمام صنایعی که با فرآوری نانوکامپوزیتها در ارتباط هستند، کاربرد داشته و سبب کاهش هزینه و انرژی مصرفی آن ها خواهد شد.
یکی از روشهای مورد استفاده جهت ساخت نانوکامپوزیتها، آلیاژسازی مکانیکی است. در این روش عوامل مختلفی نظیر نوع و اندازهی گلوله، سرعت چر..
0 نظرات
(94/5/26)اخیرا دو شرکت تحقیقاتی در حوزه نانودارو اقدام به عقد توافقنامه همکاری برای توسعه و تجاریسازی نوعی نانوداروی ضد دردهای عصبی کردهاند. این نانودارو که آمیکت نام دارد آزمونهای بالینی خود را با موفقیت پشت سر گذاشته است.
ایمیون فارماکیتیکالز (Immune Pharmaceuticals Inc) اعلام کرد این شرکت وارد یک توافقنامه همکاری با شرکت ییسوم شده است. ما حصل این توافقنامه انتقال فناوری از شرکت ییسوم به ایمیون است که در نهایت فناوری نانوفرمولاسیونی موسوم به آمیکت توسط ایمیون تجاریسازی ..
0 نظرات
(94/5/25)پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر طی مطالعاتی به بررسی اثر حضور نانوذرات بر خواص رئولوژیکی نانوکامپوزیتهای پلیمری پرداختند. نتایج این مطالعات میتواند راهگشای طراحی و تولید بهینهی نانوکامپوزیتهای پلیمری شود و هزینهی تولید را کاهش دهد.
حضور نانوذرات در سیستمهای پلیمری تغییرات قابل توجهی بر رفتار دینامیکی آنها دارد. به عنوان مثال بسته به اندازهی نانوذره و یا برهمکنش بین نانوذره و پلیمر، وجود این نانوذرات میتواند منجر به کاهش یا افزایش گرانروی و یا تغییر دمای انتقال شیشهای پلیمر..
0 نظرات
(94/5/21)پژوهشگران با استفاده از رشتههای دیان ای موفق به ساخت نانوقفسی شدند که با تغییر دما، ساختار آن تغییر میکند. این نانوقفس میتواند ترکیبات دارویی را در خود گرفته و با تغییر دما آن را رهاسازی کند.
پژوهشگران ایتالیایی و آمریکایی موفق به برداشتن گام دیگری در مسیر توسعه نانورباتهای حامل دارو شدند. نانوروبات اصطلاحی است که به مولکولهایی با ویژگی خاص گفته میشود؛ مولکولهایی که قابل برنامهریزی بوده و میتوانند عمل برنامهریزی شدهای را انجام دهند.
محققان دانشگاه آرهوس موفق به طراحی اول..
0 نظرات