تحقیقات جدید نشان می‌دهد شیر‌هایی که زیر نور LED هستند طعم و مزه خوبی ندارند.

 

به گزارش ایسنا- منطقه خراسان و به نقل از اینهبیتت، محققان دانشگاه کرنل اظهار کردند: طعم شیرهایی که تاریخ تولید آنها متعلق به دو هفته پیش بوده و هیچگونه تماسی با نور LED نداشته‌اند، بهتر از شیرهای تازه‌ای است که کمتر از چهار ساعت زیر این نور بوده‌اند.

 

از آنجایی که فروشگاه‌های مواد غذایی برای بهینه کردن مصرف برق از لامپ‌های LED استفاده می‌کنند تاثیر این نور بر طعم شیر تبدیل به معضلی برای صنایع لبنی شده است. رابین داندو، استادیار گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی دانشگاه کرنل و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: بنا بر دلایلی ما در فروشگاه‌ها به دنبال بسته‌هایی از شیر هستیم که در زیر نور می‌درخشند، این درخشندگی شاید در نگاه اول جذاب به نظر برسد اما در واقع به کیفیت محصول آسیب وارد می‌کند.

 

تاثیر نور خورشید و منابع نور مصنوعی بر کیفیت و طعم شیر امری شناخته شده است. اثرات منفی نور LED می‌تواند خواروبارفروشانی را که برای صرفه‌جویی در مصرف برق از لامپ‌های LED استفاده می‌کنند نیز با مشکلاتی مواجه کند.

 

به طور کلی نور‌های LED که در طیف رنگی آبی هستند تاثیراتی بر مواد مغذی دارای ریبو فلاوین می‌گذارند. ریبوفلاوین و همچنین دیگر اجزای حساس به نور پروتئین شیر را کاهش داده و چربی آن را اکسید می‌کنند که این خود باعث تغییر طعم شیر ‌شده و طعمی مانند کارتن یا پلاستیک پیدا می‌کند.

 

نیکول مارتین، سرپرست این مطالعه و سرپرست آزمایشگاه برنامه بهبود کیفیت شیردر  دانشگاه  کرنل گفت: نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض نور یک عامل بسیار مهمتر از مانده بودن شیر است که بر روی کیفیت آن تاثیر می‌گذارد.