
گوار به سهولت آب جذب نموده و یک محلول بسیار غلیظ با خواص تیکسوتروپی ایجاد میکند. سهولت استفاده از گوار در صنایع غذایی، به علت پخش وهیدراته شدن سریع آن در آبهای سرد و گرم، همچنین استفاده از ماده فوق جهت رسیدن به غلظتهای مناسب، بدون حرارت ایجاد لایه فیلم مانند و مقاومت بالا در برابر روغن وچربیها و حلالها وگاه افزایش قدرت جذب آب در محصولات و غیره سبب گردیده است تا از این ماده در طیف وسیعی از امولسیفایرها نرم کنندهها و استبیلایزرها استفاده گردد. چون گواراز لحاظ شیمیایی خنثی است ویسکوزیته آن خیلی کم تحت تاثیر PH قرار میگیرد. گوار با پروتئینها ناسازگاری نداشته و ژل ایجاد نمیکند اما تشکیل فیلم میدهد.
⭕️مصارف گوارگام :
از گوارگام در صنایع غذایی، صنایع داروسازی، صنایع کاغذ سازی، نساجی، رنگ سازی و ساخت مواد منفجره وحشره کش ها و استخراج نفت پتروشیمی استفاده میشود.
کاربرد گوارگام در صنایع غذایی :
کاربرد این ماده در صنایع غذایی به عنوان عامل ژله کننده، ویسکوز دهنده و افزایش غلظت، پایدارکننده و عامل حفظ رطوبت، عامل کرد کلدینگ و چسباننده می باشد. از مصارف گوارگام می توان به تولید بستنی، نوشیدنی، عصاره شیرهای طعم دار ،شیرکاکائو، پودینگ، مربا، ژله، نان، بیسکویت، سوسیس، ژامبون، مایونز، ماکارونی و….. نام برد. قدرت قوام دهندگی گوارگام توسط واحدی به نام ویسکوزیته مشخص میشود که معمولا در بازار از ۵۰۰۰ تا ۷۰۰۰ موجود میباشد.
نظر دهید