نگهداری مواد غذایی

همه محصولات غذایی به مواد نگهدارنده نیاز دارند تا از فاسد شدن آنها به دلیل وجود باکتری ها، کپک‌ها، قارچ‌ها یا مخمرها جلوگیری شود. مواد نگهدارنده همچنین به حفظ رنگ غذا، طعم یا بافت آن، و کند تر شدن عمل ترش شدن غذا کمک می‌کند. اما نگهداری مواد غذایی تنها به اضافه کردن مواد نگهدارنده ختم نمی شود و دارای روش های سنتی نیز می باشد. همراهان محترم وبلاگ "بازار نانو" در این مقاله می توانید با انواع روش های نگهداری مواد غذایی بیشتر آشنا شوید.

 

بهترین روش های طبیعی نگهداری مواد غذایی 

 

منجمد کردن: منجمد کردن یا فریز کردن یکی از روش های مرسوم برای نگهداری مواد غذایی می باشد زیرا در دمای خیلی پایین تکثیر و رشدمیکرو ارگانیسم ها بطور کامل متوقف می گردد و از فاسد شدن مواد غذایی جلوگیری می کند.

خشک کردن: خشک کردن مواد غذایی یکی از روش های قدیمی نگهداری مواد غذایی می باشد. با کاهش آب غذا فعالیت و تکثیر میکروب ها متوقف می شود. اغلب از این روش برای نگهداری از میوه ها استفاده می شود. میوه های خشک شده بیشتر از میوه های فریز شده سالم می مانند و دیرتر فاسد می شوند زیرا بیشتر آب خود را از دست می دهند همچنین با خشک کردن میوه ها می توان بهتر طعم آنها را حس کرد اما بیشتر مواد مغذی خود را از دست می دهند.

نمک سود کردن: نمک سود کردن یا همان اضافه کردن نمک زیاد به مواد غذایی یکی از روش های سنتی برای نگهداری مواد غذایی می باشد زیرا میکروارگانیزمها در یک محیط پر نمک و شور قادر به ادامه حیات نمیباشند.

دود دادن: دودی کردن یکی دیگر از روش های سنتی نگهداری مواد غذایی می باشد که امروزه نیز مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش گوشت ماهی یا دیگر انواع گوشت را در مجاورت دود چوب در حال سوختن می گذارند. دود یک آنتی باکتریال و آنتی اکسیدان می باشد اما با استفاده از این روش تنها سطح خارجی مواد غذایی با دود تماس دارد و به بخش عمقی غذا نفود نمی کند به همین علت این روش بیشتر در طعم دادن مواد غذایی مناسب می باشد.

مربا کردن: پخت مربا نیز یکی دیگر از روش‌ های سنتی نگهداری و ماندگاری مواد غذایی است که بدون نیاز به مواد نگهدارنده شیمیایی به حفظ انواع میوه‌ ها برای مدت طولانی کمک می کند.

بهترین روش های شیمیایی نگهداری مواد غذایی

 

سوربات پتاسیم

سوربات پتاسیم از یک ترکیب شیمیایی شامل هیدروکسید پتاسیم و اسید سوربیک تشکیل شده است. این ترکیب در بسیاری از مواد غذایی معروف کاربرد دارد.سوربات پتاسیم، دارای خاصیت ضد کپک می باشد و می تواند از رشد قارچ ها، کپک ها، مخمرها و سایر باکتری های مضر جلوگیری کند. این ماده‌ی نگهدارنده‌، بدون بو و مزه است و ویژگی‌های یک مواد غذایی، مانند طعم، بو یا ظاهر آن‌ ها را تغییر نمی‌دهد و نکته‌ ی قابل توجه آن این است که در دمای اتاق، از بین نمی رود و به فعالیتش ادامه می‌دهد. اما آنچه که باید بدانیم این است که سوربات پتاسیم در برابر باکتری ها موثر نیست و بایستی با سایر مواد نگهدارنده مانند بنزوات سدیم ترکیب شود. از سوربات پتاسیم در مواد غذایی گوناگونی مانند کمپوت ها، پنیر، ماست، گوشت، بستنی، نوشیدنی ها و میوه ی خشک شده استفاده می گردد. برای خرید سوربات پتاسیم می توانید لینک مربوطه آن را در بازار نانو مشاهده و بررسی نمایید.

بنزوات سدیم

یکی دیگر از مواد نگهدارنده ی غذایی بنزوات سدیم می باشد. این ماده از رشد باکتری ها، کپک ها و سایر میکروب ها در مواد غذایی جلوگیری می کند و مانع از فاسد شدن غذا می شود. همچنین تغییر رنگ، طعم و بافت را کاهش می دهد و به حفظ تازگی مواد کمک می کند. بنزوات سدیم به طور کلی بی خطر معرفی شده است و معمولاً برای تهیه غذاهایی مانند نوشابه، آب لیموی بطری، ترشیجات، ژله، سس سالاد، سس سویا و سایر چاشنی ها استفاده می گردد.

پروپیونات کلسیم

این نگهدارنده یک ماده ی آنتی باکتریال و ضد کپک است. به راحتی در آب حل می‌شود و در بدن انسان قابل هضم می باشد. پروپیونات کلسیم به حفظ تازگی مواد پخته شده کمک می کند. این ترکیب با جلوگیری از رشد کپک و باکتری ، باعث ماندگاری بالای طبیعی نان و کالاهای پخته شده می شود. از پروپیونات کلسیم در انوع مواد غذایی مانند، نان، شیرینی، نوشیدنی های میوه ای، ماست، پنیرها، ژامبون و هات داگ استفاده می گردد.

 

شما مشتریان عزیز می‌ توانید جهت خرید نگهدارنده های غذایی به سایت "بازار نانو" که به عنوان یکی از معتبرترین فروشندگان مواد اولیه شیمیایی، آماده ارائه انواع مواد نگهدارنده مورد نیاز صنایع غذایی میباشد مراجعه نمائید.