مشخصات کلی | |
به انگلیسی | Pectin |
خلوص | 99%+ |
شکل ظاهری | پودر زرد روشن |
برند | Cargill |
کشور تولید کننده | فرانسه |
بسته بندی | کارتن ۲۵ کیلوگرمی |
توضیحات
خرید پکتین
خرید پکتین به عنوان یک ماده فیبری قدرتمند است که عامل پیوند بین سلولهای گیاهی است.این ماده از ساختارهای ژلاتینی گیاهی که در سبزیجات و گیاهان وجود دارد، به دست می آید. باید توجه کرد که این استابلایزر گیاهی، به میزان خیلی بیشتری در میوه های نارس پیدا میشود و هنگامی که میوه به حالت رسیدگی برسد، میزان پکتین موجود در آن کاهش میابد. این پودر به رنگ زرد روشن است.
یکی از یکی از تولیدکنندگان پکتین شرکت کارگیل Cargill فرانسه است.
فروش پکتین و انواع مختلف آن
به سه دسته تقسیم بندی میشود که این دسته بندی براساس درجه متیله بودن یا همان استریفیکاسیون صورت میگیرد.
پکتین با متوکسیل زیاد:
در صورتی که درجه متیله بودن بیشتر از 70 درصد باشد.
پکتین با متوکسیل متوسط:
درجه متیله بودن این گروه بین 50 الی 70 درصد میباشد.
پکتین با متوکسیل کم:
اگر درجه متیله بودن آنها کمتر از 50 درصد باشد، در این دسته جای میگیرند.
جالب است بدانیم که نوع متوکسیل بالا به طور تقریبی عملکردی شبیه به سدیم آلژینات دارد.
پکتین با متوکسیل زیاد (HM) و متوکسیل کم (LM) از نظر ساختاری نیز تفاوت هایی دارد که در ادامه به شرح آنها می پردازیم:
نوع LM، شبکه ای 3 بعدی از طریق پل های کلسیم میان 2 زنجیره مختلف پکتین میسازد.
نوع HM نیز از راه انجام واکنش های آبگریز، باعث تشکیل پیوندهای هیدروژنی بین گروه های متیل زنجیره های HM میگردد.
موارد استفاده از پکتین HM و LM :
خرید پکتین HM، از بهترین و عالی ترین گزینه ها برای حفظ مربا و ژله و میوه میباشد.
خرید پکتین LM که از پوست مرکبات حاصل میشود، برای استفاده در ژله ها و مرباهای کم کالری تهیه میگردد. برای استحکام این محصولات کم کالری، کلسیم را به عنوان جایگزینی برای قند در نظر گرفته اند. علاوه بر این، ماده مناسبی برای لبنیاتی که به قند نیاز ندارند، خواهد بود.
در مورد خرید انواع دیگر پکتین بدانیم :
فروش پکتین مرکبات
فروش پکتین سیب
همانطور که از نامش پیداست، از میوه سیب تهیه میشود. به طور معمول به شکل پودری در بازار به فروش میرسد. این نوع، حاوی مقادیر زیادی از کربوهیدرات های سالم و فیبر و همچنین منگنز، مس، سدیم و روی است.
- فروش پکتین NH
این مورد هم نوع دیگری از همان پکتین سیب میباشد و کاربرد آن برای لعاب های میوه ای است. نکته قابل توجه درباره آن، این است که از نظر حرارتی نیز قابل برگشت است. بدین منظور که میشود ذوبش کرد، تغییر حالتش داد، مجددا از بین برد و دوباره آن را تنظیم نمود.
ساختار پکتین :
این ماده پلی ساکاریدی محلول با زنجیره هایی طولانی از قند های هضم نشدنی میباشد. به همین سبب در اثر حرارت منبسط گشته و در نهایت به ژل تبدیل میشود. همانگونه که میدانیم، این ماده پلیمری قندی-اسیدی است و ترکیباتی نظیر آمونیوم، نمکهای سدیم و پتاسیم و گالاکتورونیک اسید را در خود دارد. به طور کلی، همه گیاهان و میوه ها پکتین را درون خود دارند، تنها وجه تمایز این است که درصد وجود آن در هر کدام متفاوت است. به جز سیب و مرکبات، توت فرنگی و گلابی، انگور و گیلاس نیز یافت میشود.
منابع موجود پکتین کدام اند؟
اصلی ترین منابع آن، بخش سفید رنگ پوست مرکبات و تفاله های سیب است.
پکتین در منابع گیاهی هم وجود دارد مثل ضایعات گیاه آفتابگردان.
شاید شما هم از آن دسته از افرادی باشید که از موزی که پوست آن سیاه شده خوشتان نیاید اما جالب است بدانیم که اگر اجازه دهیم تا پوست موز کمی نرم و سیاه شود، به میزان قابل توجهی پکتین خواهد داشت. علاوه بر موارد ذکر شده باید گفت که هویج هم حاوی این ماده است.
به طور کلی، بیشترین مقدار پکتین در پوست میوه جات هست، بنابراین منبع اصلی تولید پکتین محسوب میشوند.
نحوه استخراج پکتین
به منظور تولید و خرید پکتین، تولید کنندگان پوست خشک مرکبات و تفاله های میوه هایی نظیر سیب و یا چغندر قند را به عنوان ماده اولیه برای تولید انتخاب می نمایند. همه این مواد اولیه را به سادگی میتوان از کارخانه هایی که آبمیوه تولید میکنند، تهیه نمود.
برای شروع پروسه استخراج پکتین، بایستی اسیدی رقیق با میزان PH بین 1.5 الی 3.5 به مواد اولیه ای که از اینگونه کارخانه ها تهیه میشود، اضافه نمود. وقتی که این فرایند ادامه پیدا کند، زنجیره پکتین که بسیار پیچیده و مستحکم است، به تدریج گسسته و ضعیف شده و نهایتا به حالت محلول در خواهد آمد.
سپس مرحله ی فیلترینگ و تغلیظ صورت گرفته و پس از آن ماده ی حاصله را با ایزوپروپانول و یا اتانول مخلوط کرده تا پکتین رسوب کند. در آخر، ترکیب به وجود آمده را توسط الکل شست و شو میدهند و خشک مینمایند. مواد جانبی که به آن اضافه میکنند موجب ایجاد تفاوت در انواع پکتین هایی میشود که در بازار موجود هستند.
آیا پکتین یک افزودنی سالم است؟
با توجه به اینکه این ماده هیچگونه کالری و یا چربی ندارد، در دسته مواد افزودنی کاملا سالم جای میگیرد. بنابراین، میتوان از آن برای تولید محصولات غذایی بدون هیچ نگرانی استفاده کرد.
خرید پکتین و خاصیت ژلاتینی :
در تهیه و تولید انواع ژله ها و مرباها و مارمالادها بسیار از این ماده استفاده میشود زیرا که باعث میشود تا خاصیت ژلی بسیار خوبی در این فراورده ها ایجاد شود. برخی اوقات پیش می آید که تولید کنندگان صنعت غذا، آن را با شکر و مقداری سیتریک اسید مخلوط می نمایند و تحت عنوان شکر مربا و یا به شکل پودری به منظور تهیه مرباهای خانگی در بازار عرضه میکنند.
فرمول تولید مربا و مارمالاد با پکتین
ایجاد طعم دلنشین
به غیر از مواردی که ذکر شد، از خرید پکتین در تهیه بعضی از نوشیدنی ها و آب میوه ها، ماست و محصولات پخت شده ای مثل شیرینی نیز بهره میبرند تا حس بهتر و دلنشین تری را در دهان ایجاد نماید.
شرح موارد استفاده از خرید پکتین در صنعت دارو :
کاهش کلسترول بد خون
طبق بررسی ای صورت گرفته، مصرف این ماده سبب میشود تا کلسترول خون کاهش یابد. در صورتی که این ماده به همراه فیبرهایی که نامحلول هستند و نیز گوارگام ترکیبی رایج و پرکاربرد در صنعت غذاست، مورد استفاده قرار گیرد، کلسترول بد خون یا همان LDL را پایین می آورد.
احتمال بروز مشکلات قلبی را کاهش میدهد!
جالب است بدانیم که پکتین میتواند با کلسترولی که موجود در غذاست و توسط افراد خورده شده و دستگاه گوارش وجود دارد، پیوند تشکیل دهد و اجازه ی جذب شدن و ورود آن به خون را ندهد. در این صورت، از بروز بیماری های قلبی و عروقی جلوگیری میکند و باعث کنترل چربی خون میشود.
بهبود دیابت ( پیش دیابت و نوع 2) :
طبق مطالعات انجام شده پیرامون تاثیرات پکتین بر روی بدن، مشاهده شده است که این ماده فعالیت های هورمون های مرتبط با قند خون را متعادل و تنظیم میکند و قند خون را کاهش میدهد. پس در نتیجه میتواند برای درمان پیش دیابت و دیابت نوع 2 موثر باشد.
در شربت های ضد سرفه :
با استفاده از شربتهای ضد سرفه، تورم گلو و عواملی که به سرفه فرد منجر میشوند، کاهش میابد. همانگونه که پیشتر اشاره شد، در اینگونه شربت ها، وجود پکتین سبب میشود تا با بافت ژل مانندی که روی گلو ایجاد میکند، گلو تحریک نشود و سرفه کمتر گردد.
کاهش ابتلا به سرطان :
علاوه بر کاهش کلسترول، این ماده سطح گلوکز را نیز کاهش میدهد. همچنین، خطر ابتلا به سرطان را کم کرده و باعث افزایش سطح آمادگی سیستم ایمنی بدن میشود.
خرید پکتین و کاربرد آن در صنعت
در بسیاری از صنایع از پکتین استفاده میشود. به طور کلی علاوه بر مصارف غذایی و دارویی که این ماده دارد، در چسب ها،فیلم ها، پلاستیک و فرم ها، کاغذ و مواد آرایشی پوستی مورد استفاده قرار میگیرد.
پکتین و امولسیون ها
محصولاتی مانند شیر، خامه، دسر و… امولسیون های روغن در آب هستند. میتوان از مهمترین و پرکاربردترین وظایفی که پکتین در اینگونه محصولات اجرا میکند، به بهبود پایداری این امولسیونهای روغن در آب اشاره کرد. حتما میدانید که موادی مانند روغن و آب با هم ترکیب نمیشوند و در موارد ترکیب این دو ماده بسیار اهمیت دارد.به طور مثال سس مایونز را تصور کنید که چگونه این ماده سبب شده تا ذرات آب در ذرات روغن تثبیت و پایدار گردند.
عملکرد پکتین در محصولات لبنی
پکتین با متوکسیل بالا، تحت عنوان یک پایدار کننده پروتئینی کاربرد دارد که در PH پایین و در محصولاتی مثل شیر و ماست استفاده میشود و اجازه نمیدهد تا پروتئین های خاص کازئین، به علت لخته شدن، ته نشین گردند. به زبان ساده تر، نقش یک امولسیفایر را برای کازئین ها (همان غوطه وری ذرات چربی و پروتئین ها) بازی میکند. پکتین با متوکسیل پایین، قادر است تا شیر و یا محصولاتی که اسیدی تر هستند را از طریق واکنشی که با کلسیم میدهد، ژل کند و در این صورت سبب افزایش عملکرد کلسیمی که در شیر موجود است، بشود.
پکتین را از کجا تهیه کنیم ؟
خرید پکتین معمولا بایستی با ارائه آنالیز کامل و در صورت لزوم ارائه نمونه انجام بگیرد. شرکت آرتین تجارت اکسیر آمادگی دارد در صورتی که سوالی برای چگونگی مصرف آن دارید، جوابگو باشد. فروش پکتین با ارائه آنالیز صورت میگیرد. در صورت لزوم، نمونه مورد نظر برای شما ارسال خواهد شد.
قیمت پکتین :
قیمت پکتین یکی از مهمترین عوامل در تصمیمگیری برای خرید این ماده است که در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار میگیرد. قیمت پکتین تحت تأثیر چندین عامل قرار دارد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
اولین عامل تأثیرگذار بر قیمت پکتین، نوع و درجه خلوص آن است. پکتین به صورتهای مختلفی مانند پکتین متوکسیل بالا، پکتین با درجه متوسط و پکتین متوکسیل پایین در بازار عرضه میشود. درجه متوکسیل که بر اساس کاربرد آن تعیین میگردد بر قیمت پکتین تاثیرگذار است. همچنین، پکتینها بر اساس منبع استخراجشان به پکتینهای سیب و پکتینهای مرکبات تقسیم میشوند که هر کدام دارای قیمتهای متفاوتی هستند.
عامل دوم تأثیرگذار بر قیمت پکتین، میزان عرضه و تقاضا در بازار است. افزایش تقاضا برای محصولات حاوی پکتین مانند مرباها، ژلهها و محصولات لبنی، میتواند منجر به افزایش قیمت این ماده شود. علاوه بر این، محدودیتهای تولید و تغییرات فصلی نیز میتوانند بر قیمت پکتین تأثیر بگذارند.
عامل سوم، تأثیر نرخ ارز و هزینههای واردات است.پکتین در کشورهای مختلف از قبیل فرانسه، چین و اتریش تولید میشود. در کشورهایی مانند ایران که پکتین وارداتی است، نوسانات نرخ ارز و هزینههای گمرکی میتوانند بر قیمت نهایی پکتین تأثیر بسزایی داشته باشند. به عنوان مثال، در ایران، تغییرات نرخ ارز میتواند باعث نوسان قیمت پکتین شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت پکتین و خرید آن با بهترین قیمت، میتوانید کارشناسان آرتین تجارت اکسیر و یا فرم درخواست قیمت در بالای سایت بازار نانو تماس بگیرید. این شرکت به عنوان وارد کننده و تامین کننده مواد اولیه غذایی و دارویی، همواره تلاش میکند تا بهترین محصولات را با قیمت مناسب به مشتریان خود ارائه دهد.